Recepto > Peržiūra

Kūčiukai

Sukūrė narys: [email protected]



222 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Kvietiniai miltai (tipas 1600) 50 x gramų
Vanduo 30 x ml
Sausos mielės "Kichen Mood" 0.7 x gramų
Aguonos 5 x gramų
Medus, natūralus 0.4 x valgomasis šaukštelis 4g
Alyvuogių aliejus 0.2 x valgomasis šaukštas 2.4g

Paruošimas:

1. Į puodelį su šiltu vandeniu suberkite mieles ir du šaukštus cukraus arba medaus. Išmaišykite, kol mielės ištirps. Padėkite šiltoje vietoje ir palikite pastovėti 10 minučių, kol paviršius suputos.
2. Miltus išsijokite dubenyje. Sumaišykite su aguonomis.
3. Supilkite į miltus mielių mišinį, likusį cukrų arba medų ir aliejų.
4. Užminkykite tešlą. Jei matote, kad tešla labai lipni ir trūksta miltų, įberkite dar saujelę.
5. Dubenį su išminkyta tešla uždenkite švariu rankšluostėliu ir padėkite šiltoje vietoje, kol tešla pakils.
6. Lygų ir švarų paviršių pabarstykite miltais, ant jo perkelkite pakilusią tešlą. Išminkykite, kol ši bus lygi ir elastinga.
7. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardas.
8. Iš tešlos tarp delnų suformuokite nestorus volelius, supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite ant kepimo skardų taip, kad nesiliestų (kitaip sulips).
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, pamaišydami mediniu šaukštu, kol taps gražiai auksinės spalvos.
10. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Skanaus!



Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Kalorijos 222.3 kcal
Vanduo 37.2 ml
Baltymai 7.1 g
Angliavandeniai 40.3 g
     Skaidulos 5.6 g
     Cukrus, viso 3.3 g
     Cukrus, natūralus 3 g
Riebalai 5.8 g
     Sotieji riebalai 0.8 g
     Poli-nesotieji riebalai 2.2 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 2.3 g
     Trans-riebalai 0 g
     Cholesterolis 0 mg
Druska 0 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 20 μg
Vitaminas C 0.1 mg
Vitaminas D 0 μg
Vitaminas E 2.2 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.3 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 3.1 mg
Vitaminas B4 (cholinas) -
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) -
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) -
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 28.4 μg
Vitaminas B12 0 μg
Vitaminas K -
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1.3 mg
Kalcis 73.8 mg
Magnis 61.2 mg
Kalis 180.1 mg
Geležis 2 mg
Fosforas 200 mg
Selenas 1 μg
Manganas -
Jodas 1.6 μg
Varis -
Silicis 0.4 mg