Recepto > Peržiūra

Registruoti nariai taip pat mato Rekomenduojamas Paros Normas pagal šį receptą bei gali jį įtraukti į savo dienos žiniaraštį arba mitybos planą. Kurti paskyrą

Lašiša su bolivine balanda ir karamelizuotomis morkomis

Sukūrė narys: Laima_Savickė

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 2



274 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 5

Gaminimo laikas: 15 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Lašiša, atlantinė 120 x gramų
Morkos 48 x gramų, tik valgomos dalies
Cukinija 10 x gramų, tik valgomos dalies
Apelsinų sultys, šviežios 14 x gramų
Medus, natūralus 9 x gramų
Bolivinė balanda, virta 25 x gramų
Alyvuogių aliejus 0.2 x valgomasis šaukštas 2.4g
Druska 0.2 x žiupsnelis 0.1g
Prieskoniai, čili milteliai 0.1 x arbatinis šaukštelis 0.3g

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

Apelsinų sultis sumaišyti su šaukštu medaus ir žiupsniu druskos. Morkas perpjauti išilgai per pusę. Lašišos filė be odos ir kaulų pabarstyti druska, čili pipirais ir patepti 0,5 šaukšto medaus. Bolivinę balandą išvirti. Į kepimo formą dėti morkas, cukinijos griežinėlius ir aplieti apelsinų - medaus padažu. Uždengti folija ir kepti orkaitėje 10 min. Lašišą apvolioti bolivinėje balandoje. Po 10 min, kai pakeps morkos, nuimti foliją, sudėti lašišą su bolivine balanda , pašlakstyti aliejumi, pabarstyti čili ir kepti dar 10 min. jau be folijos arba kol iškeps žuvis. Patiekti su šviežių daržovių salotomis. Skanaus.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 27% | Balt. 38% | Rieb. 35%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 274.4 kcal
Vanduo 140.6 ml
Baltymai 25.7 g
Angliavandeniai 18.8 g
     Skaidulinės medžiagos 2.4 g
     Cukrus, viso 10.8 g
     Cukrus, natūralus 9.3 g
Riebalai 10.7 g
     Sotieji riebalai 1.6 g
     Poli-nesotieji riebalai 3.7 g
     Omega-3 riebalai 2.1 g
     Omega-6 riebalai 0.3 g
     Mono-nesotieji riebalai 4.4 g
     Cholesterolis 66 mg
Druska 0.3 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 618.6 μg
Vitaminas C 5.2 mg
Vitaminas D 0 μg
Vitaminas E 0.7 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.2 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.4 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 6.1 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 6.5 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 2 mg
Vitaminas B6 0.6 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 17 μg
Vitaminas B12 2.1 μg
Vitaminas K 0.2 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.9 mg
Kalcis 38.4 mg
Magnis 49.7 mg
Kalis 570.2 mg
Geležis 1.1 mg
Fosforas 229.9 mg
Selenas 42.4 μg
Manganas 0.2 mg
Jodas 4 μg
Varis 0.2 mg
Silicis 1.1 mg



Atgal