Lašiša su bolivine balanda ir karamelizuotomis morkomis
Sukūrė narys: Laima_Savickė
Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 2

274 kcal per x
Ingredientas | Kiekis | Viso |
---|---|---|
Lašiša, atlantinė | 120 x gramų | |
Morkos | 48 x gramų, tik valgomos dalies | |
Cukinija | 10 x gramų, tik valgomos dalies | |
Apelsinų sultys, šviežios | 14 x gramų | |
Medus, natūralus | 9 x gramų | |
Bolivinė balanda, virta | 25 x gramų | |
Alyvuogių aliejus | 0.2 x valgomasis šaukštas | 2.4g |
Druska | 0.2 x žiupsnelis | 0.1g |
Prieskoniai, čili milteliai | 0.1 x arbatinis šaukštelis | 0.3g |
* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).
Paruošimas:
Apelsinų sultis sumaišyti su šaukštu medaus ir žiupsniu druskos. Morkas perpjauti išilgai per pusę. Lašišos filė be odos ir kaulų pabarstyti druska, čili pipirais ir patepti 0,5 šaukšto medaus. Bolivinę balandą išvirti. Į kepimo formą dėti morkas, cukinijos griežinėlius ir aplieti apelsinų - medaus padažu. Uždengti folija ir kepti orkaitėje 10 min. Lašišą apvolioti bolivinėje balandoje. Po 10 min, kai pakeps morkos, nuimti foliją, sudėti lašišą su bolivine balanda , pašlakstyti aliejumi, pabarstyti čili ir kepti dar 10 min. jau be folijos arba kol iškeps žuvis. Patiekti su šviežių daržovių salotomis. Skanaus.
Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:
Angl. 27% | Balt. 38% | Rieb. 35%
Atgal