Recepto > Peržiūra

Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę! Kurti paskyrą

Lešių, žirnių ir bulvių troškinys

Sukūrė narys: MantasJ

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 23



374 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 5

Gaminimo laikas: 90 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Raudonieji lęšiai 36 x gramų
Džiovinti žirniai 38 x gramų
Alyvuogių aliejus 0.3 x valgomasis šaukštas 3.6g
Morkos 45 x gramų, tik valgomos dalies
Bulvės 66 x gramų, tik valgomos dalies
Grietinė, 30% rieb. 0.3 x valgomasis šaukštas 8g
Česnakai 1 x gramų, tik valgomos dalies
Juodieji pipirai, malti 0.4 x gramų
Originalus kečupas 0.4 x valgomasis šaukštas 7g
Vanduo 110 x ml

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas / gaminimas:

1. Iš anksto apmerkiame lešius su žirniais, taip sutrumpės jų virimo laikas.
2. Užverdame lešius bei žirnius dideliame puode sumaišę su x2 jų kiekio vandens. Įpilame alyvuogių aliejaus.
3. Praėjus apie 25 min sudedame šiaudeliais tarkuotas morkas bei gabaliukais pjaustytas bulves.
4. Verdame ant mažos ugnies kol visi ingredientai aptirpsta.
5. Įdedame grietinę, smulkintą česnaką, maltus pipirus, pomidorų padažą arba pomidorų pasta.
6. Paverdame dar apie 3-5 min.
7. Patiekiame su ciabatta (arba kita) duona (nebūtinai).



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 64% | Balt. 19% | Rieb. 17%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 373.8 kcal
Vanduo 185.9 ml
Baltymai 19.2 g
Angliavandeniai 63.3 g
     Maistinės skaidulos 11 g
     Cukrus, viso 3.6 g
     Cukrus, natūralus 3.4 g
Riebalai 7.3 g
     Sotieji riebalai 2.1 g
     Poli-nesotieji riebalai 1.2 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0.4 g
     Mono-nesotieji riebalai 3.5 g
     Cholesterolis 8 mg
Druska 0.2 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 578.5 μg
Vitaminas C 7 mg
Vitaminas D 0 μg
Vitaminas E 0.7 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.3 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 2.7 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 0 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.1 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 13.5 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 34.2 μg
Vitaminas B12 0 μg
Vitaminas K 0.5 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 2 mg
Kalcis 73.4 mg
Magnis 73.4 mg
Kalis 696.5 mg
Geležis 3.8 mg
Fosforas 221.7 mg
Selenas 1.2 μg
Manganas 0.6 mg
Jodas 12.7 μg
Varis 0.3 mg
Fluoras 0.1 μg
Silicis 3.6 mg



Atgal