Recepto > Peržiūra

Makaronai su krevetėmis

Sukūrė narys: Skanusmaistas



421 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Pilno grūdo makaronai 50 x gramų
Sviestas, 82,5% rieb. 19 x gramų
Krevetės 25 x gramų, tik valgomos dalies
Česnakai 0.3 x skiltelė, vidutinė 0.8g
Grietinėlė, 10% rieb. 25 x gramų
Druska 0.1 x žiupsnelis 0.1g
Bazilikas, džiovintas 0.3 x arbatinis šaukštelis, maltų 0.4g
Juodieji pipirai, malti 0.3 x žiupsnelis 0.1g
Sūris "Parmezano", kietasis 13 x gramų

Paruošimas:

Į verdantį pasūdytą vandenį sudėkite makaronus (galima ir ne pilno grūdo) ir virkite minute mažiau nei parašyta ant pakuotės. Kol makaronai verda ištirpinkite keptuvėje sviestą ir į jį sudėkite krevetes ir smulkintą česnaką. Kepkite apie 5 minutes, tuomet supilkite grietinėlę, baziliką ir druską su pipirais. Dar kepkite apie tris minutes. Išvirus makaronams, nupilkite vandenį ir užpilkite paruoštą krevečių ir grietinėlės padažą. Išmaišykite ir patiekiant ant kiekvienos porcijos užbarstykite tarkuoto kietojo sūrio.



Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Kalorijos 420.8 kcal
Vanduo 47 ml
Baltymai 16.5 g
Angliavandeniai 38 g
     Skaidulos 5 g
     Cukrus, viso 1.3 g
     Cukrus, natūralus 0 g
Riebalai 22.6 g
     Sotieji riebalai 13.1 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.6 g
     Omega-3 riebalai 0.1 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 6.7 g
     Trans-riebalai 0.2 g
     Cholesterolis 102.1 mg
Druska 0.7 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 182.9 μg
Vitaminas C 0.4 mg
Vitaminas D 0.4 μg
Vitaminas E 1.3 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 1.2 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 2.1 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.1 mg
Vitaminas B6 0 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 3.6 μg
Vitaminas B12 0.3 μg
Vitaminas K 6.3 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.7 mg
Kalcis 200.1 mg
Magnis 19.4 mg
Kalis 97 mg
Geležis 0.7 mg
Fosforas 144 mg
Selenas 8.4 μg
Manganas 0 mg
Jodas 28.6 μg
Varis 0 mg
Fluoras 0 μg