Recepto > Peržiūra

Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę! Kurti paskyrą

Makaronai su špinatų, kale kopūsto lapų ir grietinėlės padažu

Sukūrė narys: Lina_Jukneliene

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 2



496 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 4

Gaminimo laikas: 20 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Špinatai 25 x gramų, tik valgomos dalies
Alyvuogių aliejus 0.5 x valgomasis šaukštas 6g
Grietinėlė, 10% rieb. 63 x gramų
Pilno grūdo kietųjų kviečių makaronai (spagečiai) 45 x gramų
Kiaulienos šoninė 35 x gramų
Lapiniai kopūstai (kale) 30 x gramų
Mielių dribsniai 3 x gramų

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

1. Makaronus išvirti pagal paruošimo instrukciją ant pakuotės, bet virti 2 min. trumpiau nei nurodyta.
2. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti pjaustytą kiaulienos šoninę. Lengvai apkepinti.
3. Sudėti nuplautus ir nuplėšytus nuo stiebo kale kopūsto lapus, špinatus, įpilti grietinėlę ir sukrėsti išvirtus makaronus.
4. Gardinti mėgiamais prieskoniais: druska, pipirais ir pan.
5. Kepti, kol grietinėlė šiek tiek sutirštės. Išjungus kaitlentę palaukti 5 min.
6. Patiekalą tiekti su užbarstytais mielių dribsniais. Skanaus!



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 30% | Balt. 12% | Rieb. 58%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 496.1 kcal
Vanduo 58.6 ml
Baltymai 14.9 g
Angliavandeniai 36.9 g
     Skaidulinės medžiagos 5.1 g
     Cukrus, viso 3.8 g
     Cukrus, natūralus 2.8 g
Riebalai 32.1 g
     Sotieji riebalai 11.6 g
     Poli-nesotieji riebalai 2.9 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0.6 g
     Mono-nesotieji riebalai 14.8 g
     Cholesterolis 47.1 mg
Druska 0.1 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 167.2 μg
Vitaminas C 5.3 mg
Vitaminas D 0 μg
Vitaminas E 0.9 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.2 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.3 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 3.3 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 3.1 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 4.3 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 3.6 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 15.7 μg
Vitaminas B12 0.4 μg
Vitaminas K 153.5 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 2.5 mg
Kalcis 73.4 mg
Magnis 16 mg
Kalis 83.8 mg
Geležis 0.6 mg
Fosforas 49 mg
Selenas 1.9 μg
Manganas 0.3 mg
Jodas 5.2 μg
Varis 0.2 mg



Atgal