Makaronai su špinatų, kale kopūsto lapų ir grietinėlės padažu
Sukūrė narys: Lina_Jukneliene
Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 2

496 kcal per x
Ingredientas | Kiekis | Viso |
---|---|---|
Špinatai | 25 x gramų, tik valgomos dalies | |
Alyvuogių aliejus | 0.5 x valgomasis šaukštas | 6g |
Grietinėlė, 10% rieb. | 63 x gramų | |
Pilno grūdo kietųjų kviečių makaronai (spagečiai) | 45 x gramų | |
Kiaulienos šoninė | 35 x gramų | |
Lapiniai kopūstai (kale) | 30 x gramų | |
Mielių dribsniai | 3 x gramų |
* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).
Paruošimas:
1. Makaronus išvirti pagal paruošimo instrukciją ant pakuotės, bet virti 2 min. trumpiau nei nurodyta.
2. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti pjaustytą kiaulienos šoninę. Lengvai apkepinti.
3. Sudėti nuplautus ir nuplėšytus nuo stiebo kale kopūsto lapus, špinatus, įpilti grietinėlę ir sukrėsti išvirtus makaronus.
4. Gardinti mėgiamais prieskoniais: druska, pipirais ir pan.
5. Kepti, kol grietinėlė šiek tiek sutirštės. Išjungus kaitlentę palaukti 5 min.
6. Patiekalą tiekti su užbarstytais mielių dribsniais. Skanaus!
Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:
Angl. 30% | Balt. 12% | Rieb. 58%
Atgal