Recepto > Peržiūra

Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę! Kurti paskyrą

Meksikietiškos salotos

Sukūrė narys: MantasJ

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 7



440 kcal per  x

Gaminimo laikas: 30 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Balti ryžiai, sausi 60 x gramų
Bulvės 1 x vnt, vidutinė 90g
Moliūgai 80 x gramų, valgomos dalies
Svogūnai 0.3 x vnt, vidutinis 28g
Žalieji čili pipirai 0.5 x pipiras 23g
Alyvuogių aliejus 1 x valgomasis šaukštas 12g
Salsa padažas 1 x valgomi šaukštai 18g
Balto vyno actas "Mona Mima Galante" 15 x ml
Druska 1 x žiupsnelis 0.4g
Juodieji pipirai, malti 2 x žiupsnelis 0.2g

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

Išverdame baltuosius ryžius.
Nulupame ir supjaustome svogūną, bulvę bei moliūgą.
Smulkiai supjaustome čili pipirą.

Kepimo skardoje tolygiai paskirstome moliūgą ir apšlakstome trupučiu aliejaus. Kepame iki 175°C įkaitintoje orkaitėje, apie 5 minutes. Tada sudedame bulves ir kepame dar 40 min. arba kol apskrus. Pagardiname druska ir pipirais.

Dubenyje sumaišome svogūną, bulves, moliūgą bei jau išvirtus baltuosius ryžius.
Sumaišome čili pipirą, alyvuogių aliejų, „Salsa“ padažą ir baltajį actą. Gautu padažu apšlakstome jau sumaišytas daržoves.

Užbarstome druskos ir pipirų pagal skonį.

Skanaus!



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 66% | Balt. 8% | Rieb. 26%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 440.5 kcal
Vanduo 192.9 ml
Baltymai 9 g
Angliavandeniai 73.6 g
     Skaidulinės medžiagos 4.6 g
     Cukrus, viso 4.8 g
     Cukrus, natūralus 5 g
Riebalai 12.5 g
     Sotieji riebalai 1.9 g
     Poli-nesotieji riebalai 1.5 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 1.3 g
     Mono-nesotieji riebalai 8.5 g
     Cholesterolis 0 mg
Druska 0.6 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 272.4 μg
Vitaminas C 38.8 mg
Vitaminas D 0 μg
Vitaminas E 2.8 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.2 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 2.6 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 10.8 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.3 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 19.7 μg
Vitaminas B12 0 μg
Vitaminas K 3.9 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1.3 mg
Kalcis 52.5 mg
Magnis 39 mg
Kalis 644.4 mg
Geležis 1.5 mg
Fosforas 142.6 mg
Selenas 1.9 μg
Manganas 0.2 mg
Jodas 5.4 μg
Varis 0.1 mg
Fluoras 0.1 μg
Silicis 2.1 mg



Atgal