Recepto > Peržiūra

Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę! Kurti paskyrą

Menkė kepta orkaitėje su konservuotais trintais pomidorais

Sukūrė narys: Laima_Savickė

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 3



250 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 3

Gaminimo laikas: 60 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Menkės filė 167 x gramų
Alyvuogių aliejus 0.3 x valgomasis šaukštas 4g
Svogūnai 0.3 x vnt, vidutinis 37g
Česnakai 0.3 x skiltelė, vidutinė 1g
Konservuoti pomidorai, be odelių 133 x gramų
Baltas vynas, sausas 17 x ml.
Feta sūris, 21% rieb. 17 x gramų
Bazilikas, šviežias 1.3 x lapelis 0.7g
Juodieji pipirai, malti 0.3 x žiupsnelis 0.1g

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas / gaminimas:

1. Menkės filė supjaustyti gabalėliais, pagardinti prieskoniais ir sudėti į aliejumi pateptą kepimo formą.
2. Smulkintą svogūną pakepti su trupučiu aliejaus ir įdėti smulkintą česnako skiltelę.
3. Po 1-2 min. supilti vyną. Kai nugaruos alkoholio kvapas, sudėti savo sultyse konservuotus pomidorus. Pakepti apie 10 min.,kad šiek tiek nugaruotų skystis ir sutirštėtų.
4. Išjungus viryklę, sudėti trupintą fetos sūrį, pagardinti baziliku, itališkomis žolelėmis, čili dribsniais (galima ir šviežios dėti), išmaišyti ir užpilti ant žuvies.
5. Pašauti į orkaitę 20 min. 180°C laipsnių temperatūroje.
Skanaus :)



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 15% | Balt. 54% | Rieb. 31%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 250.1 kcal
Vanduo 286.2 ml
Baltymai 32.3 g
Angliavandeniai 8.9 g
     Maistinės skaidulos 1 g
     Cukrus, viso 2.6 g
     Cukrus, natūralus 6.3 g
Riebalai 8.3 g
     Sotieji riebalai 3.3 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.8 g
     Omega-3 riebalai 0.1 g
     Omega-6 riebalai 0.4 g
     Mono-nesotieji riebalai 3.6 g
     Cholesterolis 98.1 mg
Druska 0.7 g
Alkoholis 1.5 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 26.7 μg
Vitaminas C 2.3 mg
Vitaminas D 1.5 μg
Vitaminas E 1 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.2 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 5.8 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 2.5 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.2 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) -
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 12 μg
Vitaminas B12 1.1 μg
Vitaminas K 2.3 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1.1 mg
Kalcis 89.8 mg
Magnis 43.4 mg
Kalis 486.6 mg
Geležis 1 mg
Fosforas 235.7 mg
Selenas 2.9 μg
Manganas 0 mg
Jodas 115.4 μg
Varis 0 mg
Fluoras 0 μg



Atgal