Migdolinių ir kokosinių miltų bandelės (Keto)
Sukūrė narys: Nbj
Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 4

256 kcal per x
Viso porcijų viename patiekale: 6
Viso vnt. viename patiekale: 7
Gaminimo laikas: 60 min.
Ingredientas | Kiekis | Viso |
---|---|---|
Migdolų miltai | 11 x gramų | |
Sviestas, 82.5% rieb. | 7 x gramų | |
Balkšvojo gysločio sėklų luobelės | 2.9 x gramų | |
Kokosų miltai | 21 x gramų | |
Valgomoji soda | 0.1 x arbatinis šaukštelis | 0.7g |
Graikiškas jogurtas, 10% rieb. | 4.3 x gramų | |
Kiaušiniai | 0.6 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) | 33g |
Vanduo | 64 x ml | |
Sezamo sėklos | 2.1 x gramų |
* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).
Paruošimas / gaminimas:
Riebiame graikiškame jogurte arba grietinėje išmaišyti (nugesinti) sodą.
1. Į migdolų miltus sudėti gysločio luobeles, sviestą 82 proc., himalajų druską, supilti verdantį vandenį ir suplakti (kaip ruošiant plikytą tešlą) bei truputį leisti atvėsti.
2. Kitame inde sumaišyti kokoso miltus, įmušti kiaušinius ir sudėti jogurtą sumaišytą su soda. Įpilti 200 ml šalto vandens ir viską suplakti mikseriu arba suminkyti rankomis.
3. Abu mišinius sumaišyti kartu ir gerai išminkyti. Formuoti teniso kamuoliuko dydžio bandeles ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pabarstyti sezamo sėklomis.
4. Kepti 30-40 min./180°C be oro pūtimo ir 10-15 min./190°C su oro pūtimu, kol gražiai apskrus.
P. S. Valgyti tik atvėsintas, nes kitu atveju gali atrodyti kaip neiškepusios, t.y. per drėgnos.
Receptas pagal ,,Pirmas šaukštas”.
Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:
Angl. 10% | Balt. 18% | Rieb. 72%
Atgal