Recepto > Peržiūra

Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę! Kurti paskyrą

Moliūgų duona

Sukūrė narys: AgneKri

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 1



140 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 15

Gaminimo laikas: 120 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Kvietiniai miltai 34 x gramų
Moliūgai 27 x gramų, valgomos dalies
Vanduo 9 x ml
Rapsų aliejus 0.1 x valgomasis šaukštas 1.6g
Sausos mielės "Kichen Mood" 0.5 x gramų
Cukrus 0.1 x valgomasis šaukštelis 0.7g
Druska 0.1 x arbatinis šaukštelis, smulkios 0.2g

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

1. Moliūgą supjaustyti nedideliais gabalėliais.
2. Į puodą įpilti vandens, įberti druskos ir užvirti. Sudėti moliūgo gabaliukus ir virti apie 8-10 minučių. Tuomet vandenį nupilti, o moliūgus sudėti į sietelį, kad nuvarvėtų skystis ir moliūgai atvėstų.
3. Moliūgą dėti į dubenį ir sutrinti elektriniu smulkintuvu iki tyrelės konsistencijos.
4. Į kitą dubenėlį supilti vandenį, suberti cukrų, mieles, išmaišyti ir palikti 10 minučių pastovėti.
5. Į dubenį su moliūgo tyre supilti paruoštas mieles, aliejų, įberti druskos. Palaipsniui berti miltus ir minkyti tešlą. Dėti ją į dubenį, uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti kilti šiltoje vietoje 1 valandai.
6. Tuomet vėl trumpai paminkyti tešlą.
7. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, pabarstyti miltais, dėti paruoštą tešlą ir dar palikti kilti šiltoje vietoje apie 40-45 minutes.
8. Kepti įkaitintoje iki 190-200°C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50-60 minučių. Ar duona iškepė patikrinti galima mediniu smeigtuku- įsmeigus į duonelę ir ištraukus, jis turi likti švarus.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 73% | Balt. 13% | Rieb. 14%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 140.3 kcal
Vanduo 37.7 ml
Baltymai 4.8 g
Angliavandeniai 26.5 g
     Skaidulinės medžiagos 1.5 g
     Cukrus, viso 1.6 g
     Cukrus, natūralus 0.7 g
Riebalai 2.2 g
     Sotieji riebalai 0.2 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.8 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 1 g
     Cholesterolis 0 mg
Druska 0.2 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 114.2 μg
Vitaminas C 2.4 mg
Vitaminas D 0 μg
Vitaminas E 1.2 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 1.6 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 2.2 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.1 mg
Vitaminas B6 0.1 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 11.3 μg
Vitaminas B12 0 μg
Vitaminas K 0.3 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.7 mg
Kalcis 14.6 mg
Magnis 24.2 mg
Kalis 151.2 mg
Geležis 1.2 mg
Fosforas 70.4 mg
Selenas 0.8 μg
Manganas 0 mg
Jodas 0.5 μg
Varis 0 mg
Silicis 0.1 mg



Atgal