Recepto > Peržiūra

Registruoti nariai taip pat mato Rekomenduojamas Paros Normas pagal šį receptą bei gali jį įtraukti į savo dienos žiniaraštį arba mitybos planą. Kurti paskyrą

Moliūgų pyragas su graikiniais riešutais

Sukūrė narys: AgneKri

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 2



191 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 18

Gaminimo laikas: 60 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Moliūgai 22 x gramų, valgomos dalies
Kvietiniai miltai 14 x gramų
Cukrus 0.1 x puodelis 11g
Kiaušiniai 0.2 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) 10g
Sviestas, 72% rieb. 8 x gramų
Graikiniai riešutai 3.9 x gramų, tik valgomos dalies
Kepimo milteliai 0.1 x arbatinis šaukštelis 0.5g
Vanilinis cukrus 0.1 x arbatinis šaukštelis 0.2g
Cinamonas, maltas 0.1 x arbatinis šaukštelis 0.3g
Gvazdikėlis, maltas 0.1 x arbatinis šaukštelis 0.1g

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

1. Moliūgą smulkiai sutarkuoti, apibarstyti cinamonu ir gvazdikėliais. Išmaišyti.
2. Minkštą, kambario temperatūros sviestą mikseriu išplakti su cukrumi iki masė pabals ir taps puri. Įmušti kiaušinius, gerai išplakant po kiekvieno.
3. Tarkuotą moliūgą labai lengvai rankomis nuspausti nuo skysčio ir įmaišyti į sviesto bei kiaušinių plakinį. Po truputį įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Galiausiai įmaišyti susmulkintus riešutus.
4. Masę dėti į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą arba kepimo popieriumi išklotą formą. Šauti į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 50-60 minučių iki gražiai paruduos ir ištrauktas medinis pagaliukas bus švarus.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 49% | Balt. 7% | Rieb. 44%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 191.4 kcal
Vanduo 29.7 ml
Baltymai 3.7 g
Angliavandeniai 23.8 g
     Skaidulinės medžiagos 1.1 g
     Cukrus, viso 12.3 g
     Cukrus, natūralus 0.6 g
Riebalai 9.5 g
     Sotieji riebalai 4.2 g
     Poli-nesotieji riebalai 2 g
     Omega-3 riebalai 0.1 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 2.7 g
     Cholesterolis 47.9 mg
Druska 0.4 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 167.6 μg
Vitaminas C 2.5 mg
Vitaminas D 0.3 μg
Vitaminas E 0.9 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 1.1 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 32.4 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.1 mg
Vitaminas B6 0.1 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 3.1 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 12.8 μg
Vitaminas B12 0.1 μg
Vitaminas K 0.4 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.7 mg
Kalcis 20.5 mg
Magnis 24 mg
Kalis 152.1 mg
Geležis 0.9 mg
Fosforas 69.7 mg
Selenas 2.1 μg
Manganas 0.1 mg
Jodas 1.7 μg
Varis 0 mg



Atgal