Recepto > Peržiūra

Morkų ir lęšių sriuba su apelsinais

Sukūrė narys: [email protected]



123 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Morkos 100 x gramų, tik valgomos dalies
Svogūnai 17 x gramų
Česnakai 0.3 x skiltelė, vidutinė 1g
Lęšiai 25 x gramų
Apelsinų sultys, šviežios 17 x gramų
Druska 0.2 x arbatinis šaukštelis 0.7g
Vanduo 208 x ml

Paruošimas:

1. Orkaitę įkaitiname iki 180°C. Nuskustas morkas supjaustome išilgai į dvi ar keturias dalis (priklausomai nuo dydžio). Sudedame į kepimo skardą, pašlakstome trupučiu aliejaus, pabarstome žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų, ir šauname į orkaitę. Kepame apie 20 – 35 min. arba kol morkos iškepa ir įsmeigus šakutę yra minkštos.
2. išspaudžiame apie 50 ml sulčių.
3. Kol kepa morkos, išsiverdame lęšius. Suberiame gerai nuplautus raudonuosius lęšius, svoguną, lauro lapą ir įpilame karšto vandens. Verdame apie 15 – 25 min., kol lęšiai suminkštėja ir sukrenta. Išimame lauro lapą.
4. Keptas morkas sudedame į sriubą ir su rankiniu elektriniu smulkintuvu (arba supilame į maisto kombainą) smulkiname iki tyrės konsistencijos. Įpilame apelsinų sulčių. Jei reikia – pasūdome. Jei sriuba per tiršta, papildomai įpilame karšto vandens. Paragaujame, ir jei reikia, skonį subalansuojame įpilant daugiau apelsinų sulčių, druskos ir/arba pipirų.
5. Įpylus į lėkštes užberiame saulėgrąžų.



Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Kalorijos 123.5 kcal
Vanduo 327.6 ml
Baltymai 7.8 g
Angliavandeniai 26.1 g
     Skaidulos 5.7 g
     Cukrus, viso 7.8 g
     Cukrus, natūralus 6.1 g
Riebalai 0.6 g
     Sotieji riebalai 0.1 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.3 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 0.1 g
     Trans-riebalai 0 g
     Cholesterolis 0 mg
Druska 0.9 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 1659.9 μg
Vitaminas C 15.3 mg
Vitaminas D 0 μg
Vitaminas E 0.6 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.2 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 2.7 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 1 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.4 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 132.8 μg
Vitaminas B12 0 μg
Vitaminas K 0 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1.2 mg
Kalcis 94.6 mg
Magnis 55.1 mg
Kalis 530.2 mg
Geležis 2.3 mg
Fosforas 144.1 mg
Selenas 3.6 μg
Manganas 0 mg
Jodas 8.7 μg
Varis 0 mg
Silicis 5.3 mg