Morkų pyragas su razinomis ir riešutais (be kiaušinių)
Sukūrė narys: Ugelz
Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 3

215 kcal per x
Ingredientas | Kiekis | Viso |
---|---|---|
Morkos | 60 x gramų, tik valgomos dalies | |
Sviestas, 72% rieb. | 10 x gramų | |
Čija sėklos | 0.1 x valgomasis šaukštas | 1.4g |
Linų sėmenys | 3 x gramų | |
Avižiniai dribsniai | 1 x gramų | |
Ryžių miltai | 12 x gramų | |
Kepimo milteliai | 0.2 x arbatinis šaukštelis | 0.9g |
Cinamonas, maltas | 0.3 x arbatinis šaukštelis | 0.8g |
Razinos, be sėklų | 6 x gramų | |
Graikiniai riešutai | 6 x gramų, tik valgomos dalies | |
Grietinėlė, 10% rieb. | 0.3 x valgomasis šaukštas | 3.6g |
Stevia saldiklis | 5 x gramų | |
Himalajų druska | 0.2 x gramai | |
Vanduo | 0.1 x stiklinė | 21ml |
* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).
Paruošimas / gaminimas:
1. Linų sėmenis ir chia sėklas užpilame vandeniu ir paliekame maždaug 4-6 valandom, kol išbrinks, vanduo pasidarys glitus (vandens pilame pilną puodelį visam receptui).
2. Sutarkuojame nuluptas morkas per burokinę tarką ir užpilame stevia, sumaišome.
3. Užpilame išbrinkintas sėklas ant morkų.
4. Išlydome sviestą ir pilame ant morkų, bei dedame ryžių miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną, avižinius dribsnius, razinas. Viską gerai išmaišome.
5. Supilame gautą tešlą į kepimo formą, ant viršaus dedame graikinius riešutus (geriausia smulkesniais gabaliukais).
6. Kepame orkaitėje 180C laipsn. temp., apie 30 - 45 min, kol gražiai apskrus.
Skanaus!
Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:
Angl. 41% | Balt. 7% | Rieb. 52%
Atgal