Recepto > Peržiūra

Registruoti nariai taip pat mato Rekomenduojamas Paros Normas pagal šį receptą bei gali jį įtraukti į savo dienos žiniaraštį arba mitybos planą. Kurti paskyrą

Obuolių pyragas

Sukūrė narys: Kristux

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 6



243 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 5

Gaminimo laikas: 60 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Obuoliai 140 x gramų, svorio kartu su nevalgoma dalimi
Kvietiniai miltai 22 x gramų
Kiaušiniai 0.4 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) 23g
Šviežios citrinos žievelė 0.2 x arbatinis šaukštelis 0.4g
Cukrus, rudasis 18 x gramų
Pienas, 1% rieb. 15 x ml. 15g
Kepimo milteliai 0.4 x arbatinis šaukštelis 1.8g
Druska 0.2 x žiupsnelis 0.1g

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir paruoškite kepimo indą – ištepkite jį riebalais, pabarstykite šiek tiek miltų ir tuomet padėkite į šalį.

2. Nulupkite obuolius ir supjaustykite juos skiltelėmis.

3. Į atskirą indą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, citrinos griežinėlio drožles bei druską ir viską plakite iki vientisos kreminės masės. Vėliau įmaišykite miltus, kepimo miltelius bei pieną ir viską gerai išmaišykite.

4. Į tešlą sudėkite du trečdalius obuolių ir išmaišykite mediniu šaukštu arba mentele.

5. Galiausiai, sudėkite tešlą į kepimui skirtą indą, o likusias obuolių skilteles išdėliokite ant masės viršaus.

6. Pyragą kepkite 35 minutes.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 80% | Balt. 9% | Rieb. 11%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 243.1 kcal
Vanduo 136.7 ml
Baltymai 5.8 g
Angliavandeniai 50.8 g
     Skaidulinės medžiagos 3.4 g
     Cukrus, viso 28.4 g
     Cukrus, natūralus 10.1 g
Riebalai 2.9 g
     Sotieji riebalai 0.7 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.6 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0.1 g
     Mono-nesotieji riebalai 0.8 g
     Cholesterolis 70.9 mg
Druska 1.5 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 42.1 μg
Vitaminas C 10.9 mg
Vitaminas D 0.7 μg
Vitaminas E 1.3 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.2 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.2 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 1.9 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 72.9 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.3 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 7.3 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 17 μg
Vitaminas B12 0.4 μg
Vitaminas K 0 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.9 mg
Kalcis 59 mg
Magnis 30.8 mg
Kalis 280.6 mg
Geležis 1.9 mg
Fosforas 112.7 mg
Selenas 5.9 μg
Manganas 0 mg
Jodas 8.2 μg
Varis 0 mg



Atgal