Recepto > Peržiūra

Obuolių pyragas

Sukūrė narys: Diana_Čop



194 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Obuoliai 0.8 x vienkartinis puodelis, pjaustytų kubeliais 72g
Kiaušiniai 1 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) 58g
Kvietiniai miltai 0.2 x vienkartinis puodelis 25g
Skystas saldiklis 3 x ml
Cinamonas, maltas 0.2 x arbatinis šaukštelis 0.5g
Vanilinis cukrus 0.4 x arbatinis šaukštelis 1.6g

Paruošimas:

1. Kiaušinius labai gerai elektriniu plakikliu išplakame su saldikliu ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Plakti gali reikėti bent kokias 5-7 minutes, nes šiame recepte būtent gerai išplakti kiaušiniai kelia pyragą. Tada jau šaukštu pamažu įmaišome miltus ir cinamoną.
2. Pusę tešlos pilame į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus dedame nuluptus ir skiltelėmis arba kubeliais supjaustytus obuolius. Ant obuolių užpilame likusią tešlą.
3. Pyragą dedame į 180C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40-50 min, arba kol iškeps (tikrinkite įkišdami medinį pagaliuką). Iškepusį pyragą galima pabarstyti cukraus pudra. Labai skanu valgyti dar karštą su ledais :)



Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Kalorijos 193.9 kcal
Vanduo 96.8 ml
Baltymai 8.4 g
Angliavandeniai 29.4 g
     Skaidulos 2.7 g
     Cukrus, viso 7.3 g
     Cukrus, natūralus 5.7 g
Riebalai 5.4 g
     Sotieji riebalai 1.2 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.8 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 1.9 g
     Trans-riebalai 0 g
     Cholesterolis 175.3 mg
Druska 0.2 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 77.9 μg
Vitaminas C 5.8 mg
Vitaminas D 1.6 μg
Vitaminas E 1.4 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.2 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.2 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 2.4 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 181.3 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) -
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 26.3 μg
Vitaminas B12 0.8 μg
Vitaminas K 0.2 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1.1 mg
Kalcis 40.3 mg
Magnis 34.9 mg
Kalis 201.4 mg
Geležis 2 mg
Fosforas 158.3 mg
Selenas 10.8 μg
Manganas 0.1 mg
Jodas 9.9 μg
Varis 0 mg