Omletas su lašiša ir avokadu
Sukūrė narys: Vytautas_Žilys
Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 15

475 kcal per x
Gaminimo laikas: 20 min.
Ingredientas | Kiekis | Viso |
---|---|---|
Kiaušiniai | 2 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) | 116g |
Sūdyta lašišų filė | 40 x gramų | |
Sūris, 45% rieb. | 20 x gramų | |
Sviestas, 82.5% rieb. | 10 x gramų | |
Grietinėlė, 35% rieb. | 25 x gramų | |
Juodieji pipirai, malti | 2 x žiupsnelis | 0.2g |
Avokadai | 20 x gramų |
* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).
Paruošimas:
* Kiaušinius išplakame su grietinėle.
* Į atskirą indą susitarkuojame sūri (aš tarkuoju per burokelių tarką).
* Į keptuvę įdedame sviesto.
* Įkaitus keptuvei, bei ištirpus sviestui supilame kiaušinius.
* Kepame ant mažos ugnies, apie 2min., pamaišydami (kol nepilnai iškeps).
* Užbarstome tarkuotą sūrį, bei sudėliojame plonais gabaliukais supjaustytą lašišą.
* Keptuvę uždengiame, išjungiam ir paliekame pastoveti keletą (2-3min.), nenukeliant dangčio.
* Pasigardinam mėgstamais prieskoniais (nors mėgstu sūriau, bet druskos nededu, užtenka nuo lašišos ir sūrio), avokadu.
Skanaus!
Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:
Angl. 2% | Balt. 21% | Rieb. 77%
Atgal