Recepto > Peržiūra

Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę! Kurti paskyrą

Orkaitėje ruošta grikių košė su šonine ir morkomis

Sukūrė narys: Silsi

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 20



362 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 3

Gaminimo laikas: 45 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Sultinys daržovių 133 x ml
Grikiai, sausi 67 x gramų
Poras 50 x gramų, kartu su nevalgoma dalimi
Saulėje džiovinti pomidorai, aliejuje 17 x gramų
Morkos 0.3 x vnt, vidutinė (61g, tik valgomos dalies) 20g
Šalto rūkymo šoninė (bekonas) 17 x gramų
Persiladas 0.7 x gramų
Himalajų druska 0.3 x žiupsnelis 0.1g
Juodieji pipirai, malti 0.3 x žiupsnelis 0.1g

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas / gaminimas:

Keptuvėje paskrudinkite smulkiai supjaustytą šalto rūkymo šoninę, sudėkite grikių kruopas, jas taip pat pakepinkite keletą minučių iki traškėjimo. Pabaigoje sudėkite susmulkintus porus, morkas ir saulėje džiovintus pomidorus viską išmaišykite ir pakepkite dar kelias minutes. Paskaninę viską persilado prieskoniais, druska ir pipirais, užpilkite apie 400 ml sultinio arba vandens. Keptuve uždenkite dangčiu ar folija, kepkite iki 190C laipsnių įkaitintą orkaitėje apie 20 minučių, kol nugaruos skystimas.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 58% | Balt. 14% | Rieb. 28%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 362 kcal
Vanduo 191 ml
Baltymai 12.7 g
Angliavandeniai 54.9 g
     Maistinės skaidulos 6.4 g
     Cukrus, viso 2.2 g
     Cukrus, natūralus 2.3 g
Riebalai 11.7 g
     Sotieji riebalai 3.7 g
     Poli-nesotieji riebalai 1.3 g
     Omega-3 riebalai 0.2 g
     Omega-6 riebalai 0.8 g
     Mono-nesotieji riebalai 2.6 g
     Cholesterolis 0.1 mg
Druska 2.7 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 382.4 μg
Vitaminas C 25.9 mg
Vitaminas D 0 μg
Vitaminas E 0.6 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.4 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.2 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 5.7 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 0 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.1 mg
Vitaminas B6 0.6 mg
Vitaminas B7 (biotinas) -
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 61.2 μg
Vitaminas B12 0 μg
Vitaminas K 0.2 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 2.8 mg
Kalcis 71.6 mg
Magnis 172.1 mg
Kalis 689.2 mg
Geležis 2.9 mg
Fosforas 358.6 mg
Selenas 4.2 μg
Manganas 0.1 mg
Jodas 3.8 μg
Varis 0.1 mg
Fluoras 17.3 μg
Silicis 0.5 mg
Chromas 0 μg



Atgal