Recepto > Peržiūra

Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę! Kurti paskyrą

Orkaitėje troškinta žuvies filė su daržovėmis

Sukūrė narys: Rimvydas

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 22



485 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 5

Gaminimo laikas: 45 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Menkės filė 100 x gramų
Morkos 20 x gramų, tik valgomos dalies
Svogūnai 40 x gramų
Bulvės 20 x gramų, tik valgomos dalies
Grietinėlė, 20% rieb. 0.2 x puodelis 40g
Sviestas, 82.5% rieb. 40 x gramų
Petražolės 0.2 x valgomasis šaukštas 0.8g
Druska 0.1 x arbatinis šaukštelis 0.4g

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

Morkas nuskusti, supjaustyti griežinėliais. Bulves nulupti, apvirti. Keptuvėje ištirpdyti sviestą, sudėti supjaustytas morkas, kai jos suminkštėja – sudėti supjaustytus svogūnus ir įpilti kelis šaukštus bulvių nuoviro. Keptuvę uždengti dangčiu, daržoves troškinti 3–5 minutes. Tuo metu supjaustyti žuvies filė 5–7 cm dydžio gabaliukais, sudėti į keptuvę, kurioje troškinamos daržovės. Patroškinti 5 minutes ant silpnos ugnies. Į molinį indą sudėti apvirtas bulves, ant jų sudėti keptuvėje troškintas daržoves su žuvimi, užpilti grietinėle. Į puodynę įpilti bulvių nuoviro tiek, kad matytųsi skysčio paviršius. Molinę puodynę uždengti dangčiu ir pašauti į orkaitę, prieš tai įkaitinus ją iki 200 °C. Troškinti 30 minučių.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 9% | Balt. 15% | Rieb. 76%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 485.1 kcal
Vanduo 165.4 ml
Baltymai 19.1 g
Angliavandeniai 10.8 g
     Skaidulinės medžiagos 2 g
     Cukrus, viso 4.7 g
     Cukrus, natūralus 3 g
Riebalai 41.5 g
     Sotieji riebalai 24.5 g
     Poli-nesotieji riebalai 1.3 g
     Omega-3 riebalai 0.1 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 13.1 g
     Cholesterolis 172.4 mg
Druska 0.7 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 530.8 μg
Vitaminas C 5.4 mg
Vitaminas D 1.3 μg
Vitaminas E 1.4 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.2 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 4.1 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 0.1 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 23.1 μg
Vitaminas B12 0.7 μg
Vitaminas K 12.5 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.8 mg
Kalcis 80.2 mg
Magnis 37.6 mg
Kalis 420 mg
Geležis 0.9 mg
Fosforas 172.4 mg
Selenas 0.8 μg
Manganas 0 mg
Jodas 75.9 μg
Varis 0 mg
Silicis 0.8 mg



Atgal