Recepto > Peržiūra

Registruoti nariai taip pat mato Rekomenduojamas Paros Normas pagal šį receptą bei gali jį įtraukti į savo dienos žiniaraštį arba mitybos planą. Kurti paskyrą

Perlinių kruopų troškinys su jautiena

Sukūrė narys: Klim.jelena

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 4



325 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 6

Gaminimo laikas: 120 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Jautienos sprandinė 84 x gramų
Morkos 17 x gramų, tik valgomos dalies
Bulvės 0.7 x vnt, didesnė 80g
Perlinės kruopos, sausos 33 x gramų
Lydytas sviestas (ghee) 1.2 x gramų
Vanduo 0.3 x stiklinė 70ml
Druska 0.3 x žiupsnelis 0.1g
Juodieji pipirai, malti 0.2 x žiupsnelis 0.1g
Česnakai 0.3 x skiltelė, vidutinė 1g
Raudonėlis, džiovintas 0.2 x arbatinis šaukštelis, lapų 0.2g

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

1. Perlines kruopas palikti vandenyje per naktį, kad išbrinktų.
2. Nedideliais gabaliukais supjaustytą mėsą apkepinti keptuvėje ir dėti į storadugnį špižinį puodą (troškintuvą).
3. Morkas supjaustyti stambiais gabaliukais arba sutarkuoti, bet ne per daug smulkiai. Į keptuvę įpilti šiek tiek riebalų (ghee sveisto) ir pakepinti.
4. Ant mėsos dėti kepintas daržoves, apibarstyti prieskoniais, sudėti česnako skilteles ir padažą. Toliau dėti nuvalytas ir supjaustytas bulves, supilti perlines kruopas. Lengvai permaišyti, užpilti karštu vandeniu.
5. Dėti į iki 180°C laipsnių įkaitintą orkaitę ir troškinti apie 1-1,5 val. Stebėkite, kada vanduo susigers ir kruopos išbrinks.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 50% | Balt. 23% | Rieb. 27%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 325.3 kcal
Vanduo 201.1 ml
Baltymai 19.1 g
Angliavandeniai 41.6 g
     Skaidulinės medžiagos 4.3 g
     Cukrus, viso 1.5 g
     Cukrus, natūralus 1.2 g
Riebalai 10.3 g
     Sotieji riebalai 4.9 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.5 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 0.4 g
     Cholesterolis 3 mg
Druska 0.2 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 220.8 μg
Vitaminas C 12.7 mg
Vitaminas D 0 μg
Vitaminas E 0.3 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 4.3 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 0.1 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.3 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 35.2 μg
Vitaminas B12 0 μg
Vitaminas K 1.2 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1.2 mg
Kalcis 32.8 mg
Magnis 52 mg
Kalis 478.3 mg
Geležis 1.4 mg
Fosforas 129.6 mg
Selenas 0.7 μg
Manganas 0 mg
Jodas 3.8 μg
Varis 0 mg
Fluoras 0 μg
Silicis 2.6 mg



Atgal