Recepto > Peržiūra

Registruoti nariai taip pat mato Rekomenduojamas Paros Normas pagal šį receptą bei gali jį įtraukti į savo dienos žiniaraštį arba mitybos planą. Kurti paskyrą

Persikų galeta su viso grūdo miltais

Sukūrė narys: [email protected]

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 0



190 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 8

Gaminimo laikas: 45 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Sviestas, 82.5% rieb. 11 x gramų
Druska 0.1 x žiupsnelis 0.1g
Vanduo 8 x ml
Viso grūdo speltų kvietiniai miltai 21 x gramų
Persikai 56 x gramų, tik valgomos dalies
Cukrus 1.9 x gramų

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

1. Pagaminti tešlai, jums reikės dubenyje sumaišyti miltus (pasilikite vieną šaukštą miltų įdarui), druską. Sudėkite gabaliukais susmulkintą šaltą sviestą ir pirštais trinkite sviestą su miltais, kol gausis trupininė masė. Tuomet įpilkite vieną šaukštą vandens, minkykite tešlą, kol neliks sausų ingredientų vis įpildami daugiau vandens, jei reikia (gali būti kad neprireiks viso kiekio vandens). Iš tešlos suformuokite diską, įvyniokite į plėvelę. Dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių.
2. Iškočiokite tešlą į apskritimą didesnį nei tartos forma. Išklokite formą tešla, subadykite šakute tešlos pagrindą. Vėl dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių atvėsti. Kepkite kaip nurodyta recepte.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite skardą.
Dubenyje sumaišykite 1-2 šaukštus cukraus (priklausomai nuovaisių rūgštumo), miltus, galima įdėti citrinų, apelsinų žievelių. Sukrėskite vaisius ir viską išmaišykite.
Tešlą iškočiokite ir išpjaukite 26 cm skersmens apskritimą. Ant tešlos centro paskleiskite įdarą. Palikite maždaug 5 cm kraštus nepadengtus. Tešlos kraštus gražiai užlenkite. Ant įdaro galite užbarstyti dar šaukštą cukraus, o tešlos kraštus aptepkite pienu.
Kepkite 25-30 minučių, kol gražiai apskrus.
Atvėsinkite 20 minučių prieš pjaustant.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 48% | Balt. 7% | Rieb. 45%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 189.6 kcal
Vanduo 60.2 ml
Baltymai 3.4 g
Angliavandeniai 23.6 g
     Skaidulinės medžiagos 1.3 g
     Cukrus, viso 6.5 g
     Cukrus, natūralus 4.6 g
Riebalai 9.9 g
     Sotieji riebalai 5.7 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.3 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 3 g
     Cholesterolis 28.1 mg
Druska 0.1 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 130.4 μg
Vitaminas C 2.1 mg
Vitaminas D 0.1 μg
Vitaminas E 0.8 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 0.6 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 0 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.1 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 6 μg
Vitaminas B12 0 μg
Vitaminas K 0 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.1 mg
Kalcis 13.2 mg
Magnis 7.2 mg
Kalis 128 mg
Geležis 0.3 mg
Fosforas 16.9 mg
Selenas 0.1 μg
Manganas 0 mg
Jodas 1.3 μg
Varis 0 mg
Silicis 0.1 mg



Atgal