Recepto > Peržiūra

Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę! Kurti paskyrą

Pievagrybiai su česnaku ir čiobreliais

Sukūrė narys: Rasa_Pajarskienė

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 7



330 kcal per  x

Gaminimo laikas: 30 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Pievagrybiai (balti) 400 x gramų
Sviestas be laktozės "Eila" 12 x gramų
Juodieji pipirai, malti 3 x gramų
Druska 1 x gramų
Prieskoniai, čili milteliai 2.7 x gramų
Malti džiūvėsėliai 7 x gramų
Prieskoniai, čiobreliai, džiovinti 4 x gramų
Česnakai 10 x gramų, tik valgomos dalies
Alyvuogių aliejus 5 x gramų
Citrinų sultys, šviežios 12 x gramų
Spalvotas čederio sūris "Cheese World" 11 x gramų

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas / gaminimas:

Pievagrybius nuvalykite, nuplaukite ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Sumaišykite ištirpintą sviestą su aliejumi, citrinų sultimis ir išspaustais česnakais, apšlakstykite pievagrybius ir gerai išmaišykite.
Pabarstykite druska, pipirais, čili ir čiobreliais (pagal poreikį). Išmaišykite.
Užbarstykite maltų džiūvėsių, tarkuoto sūrio (geriausia kietojo) ir išmaišykite.
Suberkite ant kepimo popieriumi ištiesto kepimo indo.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 30% | Balt. 19% | Rieb. 51%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 329.5 kcal
Vanduo 335.7 ml
Baltymai 17.9 g
Angliavandeniai 27.7 g
     Maistinės skaidulos 7.7 g
     Cukrus, viso 9.5 g
     Cukrus, natūralus 8.3 g
Riebalai 20.6 g
     Sotieji riebalai 8.9 g
     Poli-nesotieji riebalai 1.6 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0.5 g
     Mono-nesotieji riebalai 3.7 g
     Cholesterolis 0 mg
Druska 1.2 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 91 μg
Vitaminas C 9.1 mg
Vitaminas D 0.6 μg
Vitaminas E 1.6 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.2 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 1.3 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 9.4 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 71 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 6.1 mg
Vitaminas B6 0.3 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 27.1 μg
Vitaminas B12 0.1 μg
Vitaminas K 57.6 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 2 mg
Kalcis 104.1 mg
Magnis 45.3 mg
Kalis 1026.8 mg
Geležis 5.4 mg
Fosforas 292.9 mg
Selenas 39.8 μg
Manganas 1 mg
Jodas 0.5 μg
Varis 0.8 mg
Fluoras 1 μg



Atgal