Recepto > Peržiūra

Plėšomas cinamono juostelių pyragas

Sukūrė narys: [email protected]



276 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Kvietiniai miltai (tipas 1600) 40 x gramų
Himalajų druska 0.1 x gramai
Pienas, 2,5% 8 x gramų
Vanduo 6 x ml
Sausos mielės "Kichen Mood" 0.8 x gramų
Kiaušiniai 0.2 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) 12g
Sviestas, 82,5% rieb. 9 x gramų
Cukrus 15 x gramų
Cinamonas, maltas 0.6 x gramų

Paruošimas:

Pieną pakaitinkite. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Tuomet supilkite šiltą vandenį, dėkite pusę cukraus (25 g) ir mieles, išmaišykite ir leiskite pastovėti keletą minučių, kol mielės pradės veikti, rūgti, putoti.
Sviestą (50 g) ištirpinkite, atvėsinkite.
Į dubenį suberkite miltus, druską, likusį cukrų (tešlai iš viso reikės 50 g, taigi dar 25 g). Supilkite šiek tiek šakute paplaktus kiaušinius su vanile. Pilkite pieno-mielių mišinį bei tirpintą sviestą, išmaišykite ir užminkykite tešlą. Minkykite apie 5-10 minučių, kol tešla taps glotni ir švelni. Dėkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį, aptepkite šlakeliu aliejaus, kad nesusidarytų plutelė, dubenį apvyniokite plėvele ir palikite valandai ar dvi pakilti.
Kai tešla pakils, iškočiokite 25x50 cm stačiakampį.
Ištepkite tešlą tirpintu sviestu ir pabarstykite cukraus-cinamono mišiniu (cukraus 100 g ir sviesto 40 g).
Supjaustykite tešlos stačiakampį į šešias lygias dalis (kiekviena dalis apie 8 cm ilgio), o tuomet kiekvieną dalį dar į 3 dalis. Į vieną krūvelę sudėkite po 3-4 kvadratėlius. Sustatykite juos per vidurį į riebalais išteptą ir kepimo popieriumi išklotą formą. Uždenkite formą plėvele ir palikite apie 30 minučių, kad pakiltų.
Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių ir kepkite pyragą 30-40 minučių, kol paruduos.



Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Kalorijos 275.5 kcal
Vanduo 23.6 ml
Baltymai 6.4 g
Angliavandeniai 44.7 g
     Skaidulos 4 g
     Cukrus, viso 15.6 g
     Cukrus, natūralus 0 g
Riebalai 9.5 g
     Sotieji riebalai 4.9 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.8 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 2.9 g
     Trans-riebalai 0 g
     Cholesterolis 58.3 mg
Druska 0.1 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 83.8 μg
Vitaminas C 0.1 mg
Vitaminas D 0.4 μg
Vitaminas E 1.3 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 1.6 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 36.3 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.1 mg
Vitaminas B7 (biotinas) -
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 10.4 μg
Vitaminas B12 0.2 μg
Vitaminas K 0.1 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.9 mg
Kalcis 32.9 mg
Magnis 27 mg
Kalis 101.1 mg
Geležis 1 mg
Fosforas 122.6 mg
Selenas 2.9 μg
Manganas 0.1 mg
Jodas 3.5 μg
Varis 0 mg
Silicis 0.1 mg