Recepto > Peržiūra

Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę! Kurti paskyrą

Pupelių sriuba su vištienos blauzdelėmis sultinyje

Sukūrė narys: Asta_Gokaite

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 2



253 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 5

Gaminimo laikas: 90 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Pupelės 30 x gramų
Vištienos blauzdelės 0.4 x blauzdelė, su odele 53g
Vanduo 0.3 x litras 300ml
Svogūnai 0.2 x vnt, vidutinis 22g
Lauro lapai, džiovinti 0.6 x gramų
Juodieji pipirai, nemalti 0.8 x pipirų 0.1g
Morkos 0.2 x vnt, vidutinė (61g, tik valgomos dalies) 12g
Bulvės 0.6 x vnt, vidutinė 54g
Druska 0.1 x arbatinis šaukštelis, smulkios 0.5g
Lydytas sviestas (ghee) 0.2 x valgomas šaukštas 2.6g

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas / gaminimas:

Vištienos blauzdeles vandenyje užverdame ir vandenį nupilame, kad po to sultinys būtų skaidrus. Tada vandenyje verdame vištienos blauzdeles, pupeles, svogūną, lauro lapus, pipirus apie 50 minučių. Išimame mėsą, svogūną, lauro lapus. Vištieną nukauliname, smulkiname ir dedame atgal į sriubą. Susmulkintas bulves dedame į sriubą, tarkuotą morką pakepiname lydytame svieste ir taip pat dedame į sriubą. Viską verdame dar 25 minutes. Baigiant virti beriame druską ir dar mėgstamų prieskonių žiupsnelį. Skaniausia po virimo praėjus 10-15 min., kad "sunoktų".



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 46% | Balt. 27% | Rieb. 27%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 253.1 kcal
Vanduo 352.2 ml
Baltymai 18 g
Angliavandeniai 31.4 g
     Maistinės skaidulos 6.5 g
     Cukrus, viso 3.5 g
     Cukrus, natūralus 1.9 g
Riebalai 8.1 g
     Sotieji riebalai 3 g
     Poli-nesotieji riebalai 1.5 g
     Omega-3 riebalai 0.2 g
     Omega-6 riebalai 1 g
     Mono-nesotieji riebalai 2.8 g
     Cholesterolis 55.6 mg
Druska 0.5 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 180.8 μg
Vitaminas C 5.5 mg
Vitaminas D 0 μg
Vitaminas E 0.3 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.2 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.2 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 3.6 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 26.7 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.5 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 32.6 μg
Vitaminas B12 0.2 μg
Vitaminas K 1.2 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1.6 mg
Kalcis 71.7 mg
Magnis 65.5 mg
Kalis 556.4 mg
Geležis 2.3 mg
Fosforas 190.8 mg
Selenas 11.3 μg
Manganas 0 mg
Jodas 3.9 μg
Varis 0 mg
Silicis 5.8 mg



Atgal