Recepto > Peržiūra

Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę! Kurti paskyrą

Ryžiai su kiaušiniu ir keptomis daržovėmis

Sukūrė narys: MantasJ

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 14



379 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 3

Gaminimo laikas: 30 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Rudieji ryžiai, sausi 50 x gramų
Žirniai su luobelėmis, šaldyti 67 x gramų
Morkos 0.2 x vienkartinis puodelis, tarkuotų šiaudeliais 13g
Alyvuogių aliejus 0.3 x valgomasis šaukštas 4g
Prieskoniai, imbieras, maltas 0.3 x valgomasis šaukštas 1.7g
Kiaušiniai 0.7 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) 39g
Sojos padažas 0.7 x valgomasis šaukštas 12g
Sezamo sėklų aliejus 0.7 x valgomasis šaukštas 9g

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

1. Išverdam ryžius pagal instrukcijas.
2. Apkepam žirnius su luobelėm, kartu su smulkiai supjaustytais svogūnais bei tarkuotomis morkomis (prieš tai keptuvėje įkaitinę 1 šaukštą alyvuogių aliejaus).
3. Po 3-4 min kepimo įdedame imbierą, bei smulkintą česnaką. Pakepam viską apie minutę.
4. Suvedam gerai nusausintus išvirtus ryžius, pašildom apie 2 minutes. Po to keptuvės centre padarom vietos kiaušinių kepimui.
5. 1-2 minutes kepam įmuštus kiaušinius, po to juos gerai išmaišome su ryžiais.
6. Užpilame sojų padažą bei sezamo sėklų aliejų. Viską gerai išmaišome.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 48% | Balt. 11% | Rieb. 41%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 378.6 kcal
Vanduo 87.7 ml
Baltymai 10.2 g
Angliavandeniai 46.4 g
     Skaidulinės medžiagos 7.2 g
     Cukrus, viso 1.4 g
     Cukrus, natūralus 0.7 g
Riebalai 17.4 g
     Sotieji riebalai 3 g
     Poli-nesotieji riebalai 5.1 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0.4 g
     Mono-nesotieji riebalai 7.9 g
     Cholesterolis 116.7 mg
Druska 1.4 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 204.9 μg
Vitaminas C 7.7 mg
Vitaminas D 0.8 μg
Vitaminas E 1 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.2 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 2 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 119.7 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.5 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 11.5 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 13.6 μg
Vitaminas B12 0.3 μg
Vitaminas K 0.9 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1 mg
Kalcis 57.5 mg
Magnis 52.2 mg
Kalis 200.6 mg
Geležis 1.9 mg
Fosforas 156.7 mg
Selenas 8 μg
Manganas 0.7 mg
Jodas 7 μg
Varis 0 mg
Silicis 1.3 mg



Atgal