Recepto > Peržiūra

Registruoti nariai taip pat mato Rekomenduojamas Paros Normas pagal šį receptą bei gali jį įtraukti į savo dienos žiniaraštį arba mitybos planą. Kurti paskyrą

Šaltoji mėtų sriuba

Sukūrė narys: Julius

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 5



251 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 2

Gaminimo laikas: 30 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Mėta, šviežia 13 x lapai 1.9g
Vanduo 0.4 x litras 375ml
Žirniai, švieži 200 x gramų, tik valgomos dalies
Grietinėlė, 10% rieb. 25 x gramų
Alyvuogių aliejus 10 x ml 9g
Druska 0.3 x arbatinis šaukštelis 1g
Juodieji pipirai, malti 0.5 x žiupsnelis 0.1g

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

Vandenį užvirinti ir pasūdyti. Tada sudėti mėtų lapus ir virti ant silpnos ugnies apie 3 min. Po to suberti žirnelius ir virti dar 5 - 7 min. Tuomet palikti atvėsti ir sutrinti smulkintuvu iki vientisos masės. Į gautą masę sudėti grietinėlę, supilti aliejų, pagardinti prieskoniais ir išmaišyti. Sriubą laikyti šaldytuve apie 1 val. Patiekti šaltą.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 46% | Balt. 18% | Rieb. 36%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 251.3 kcal
Vanduo 554.5 ml
Baltymai 13.6 g
Angliavandeniai 35.3 g
     Skaidulinės medžiagos 14.9 g
     Cukrus, viso 9.1 g
     Cukrus, natūralus 8 g
Riebalai 12.4 g
     Sotieji riebalai 3.2 g
     Poli-nesotieji riebalai 1.1 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 1 g
     Mono-nesotieji riebalai 7.4 g
     Cholesterolis 8.8 mg
Druska 1.1 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 128.4 μg
Vitaminas C 68.7 mg
Vitaminas D 0 μg
Vitaminas E 1.9 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.5 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.4 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 5.8 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 0 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.8 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 8 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 81 μg
Vitaminas B12 0.1 μg
Vitaminas K 0.1 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 2.8 mg
Kalcis 125.2 mg
Magnis 69.8 mg
Kalis 721.2 mg
Geležis 3.5 mg
Fosforas 287.1 mg
Selenas 0.7 μg
Manganas 0 mg
Jodas 12.1 μg
Varis 0 mg
Fluoras 0 μg
Silicis 5.4 mg



Atgal