Recepto > Peržiūra

Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę! Kurti paskyrą

Sezamų miltų duona

Sukūrė narys: Inga_Inga

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 3



231 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 8

Gaminimo laikas: 180 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Sezamo sėklos 10 x gramų
Saulėgrąžos 3.8 x gramų, tik valgomos dalies
Linų sėmenys, smulkinti 6 x gramų
Čija sėklos 1.3 x gramų
Maca milteliai 0.6 x gramų
Kiaušiniai 0.6 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) 36g
Vanduo 16 x ml
Sviestas, 82.5% rieb. 11 x gramų

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas / gaminimas:

Sumalti sezamų bei saulėgrąžų sėklas (arba naudoti jų miltus). Ištirpinti sviestą. Papildomai dėti vieną šaukštelį kepimo miltelių, šaukštelį acto ir pusę šaukštelio druskos. Viską gerai sumaišyti ir kepti 170C (340F) temp. orkaitėje.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 8% | Balt. 15% | Rieb. 77%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 231.1 kcal
Vanduo 33 ml
Baltymai 8.7 g
Angliavandeniai 4.6 g
     Maistinės skaidulos 2.3 g
     Cukrus, viso 0.2 g
     Cukrus, natūralus 0.1 g
Riebalai 19.9 g
     Sotieji riebalai 6.9 g
     Poli-nesotieji riebalai 4.3 g
     Omega-3 riebalai 0.2 g
     Omega-6 riebalai 0.1 g
     Mono-nesotieji riebalai 6.2 g
     Cholesterolis 136.1 mg
Druska 0.1 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 98.8 μg
Vitaminas C 0 mg
Vitaminas D 0.9 μg
Vitaminas E 1.7 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 1.4 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 110.1 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.1 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 11.3 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 7.4 μg
Vitaminas B12 0.3 μg
Vitaminas K 0 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1.1 mg
Kalcis 86.4 mg
Magnis 48.8 mg
Kalis 79.7 mg
Geležis 1.2 mg
Fosforas 129.2 mg
Selenas 6.7 μg
Manganas 0.3 mg
Jodas 4.9 μg
Varis 0.3 mg
Silicis 0.2 mg



Atgal