Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę!
Kurti paskyrą
Špinatų, burokėlių, raugintų kopūstų salotos su naminiu padažu
Sukūrė narys: MetMil
Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 1

292 kcal per x
Gaminimo laikas: 15 min.
Ingredientas | Kiekis | Viso |
---|---|---|
Špinatai | 50 x gramų, tik valgomos dalies | |
Virti burokėliai, be druskos | 100 x gramų | |
Rauginti kopūstai | 50 x gramų | |
Agurkai | 30 x gramų | |
Gražgarstė (rukola) | 10 x gramų | |
Moliūgų sėklos, džiovintos | 5 x gramų, tik valgomos dalies | |
Pekano (karijų) riešutai | 5 x gramų | |
Anakardžių riešutai | 3 x riešutas | 4.8g |
Alyvuogių aliejus | 1 x arbatinis šaukštelis | 3g |
Saldžios garstyčios | 3 x gramų | |
Citrinų sultys, šviežios | 1 x valgomasis šaukštas | 15g |
Medus, natūralus | 5 x gramų | |
Majonezas "Hellmann's Light" | 10 x gramų | |
Čija sėklos | 3 x gramų | |
Kanapių sėklos | 2 x gramų | |
Razinos | 10 x gramų |
* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).
Paruošimas / gaminimas:
Špinatus, salotas, virtus burokėlius, raugintus kopūstus sudėti į lėkštę, apibarstyti sėklomis, riešutais, keliomis razinomis.
Pasidaryti padažą iš alyvuogių aliejaus, neriebaus majonezo, citrinų sulčių, garstyčių ir medaus ir apšlakstyti salotas.
P.S. Prie šių salotų šone dar tinka ir virtas kiaušinis, obuoliai, bet kokie džiovinti vaisiai, virti grikiai, juoda duona ir pan.
Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:
Angl. 41% | Balt. 11% | Rieb. 48%
Atgal