Recepto > Peržiūra

Registruoti nariai taip pat mato Rekomenduojamas Paros Normas pagal šį receptą bei gali jį įtraukti į savo dienos žiniaraštį arba mitybos planą. Kurti paskyrą

Špinatų pyragėliai su parmezano padažu

Sukūrė narys: Laima_Savickė

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 1



241 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 6

Gaminimo laikas: 60 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Špinatai 84 x gramų, tik valgomos dalies
Kiaušiniai 0.7 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) 39g
Kedrinės pinijos 3.3 x gramų
Muskato riešutai 0.3 x gramų, tik valgomos dalies
Druska 0.2 x žiupsnelis 0.1g
Juodieji pipirai, malti 0.2 x žiupsnelis 0.1g
Sviestas "Rokiškio", 82% rieb. 2.5 x gramų
Kvietiniai miltai 4.2 x gramų
Pienas, 2.5% rieb. 42 x gramų
Parmezano sūris, tarkuotas 21 x gramų
Malti džiūvėsėliai 3.3 x gramų

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

Špinatus dėti į keptuvę, pabarstyti druska, įpilti šaukštą vandens ir ant lėtos ugnies, uždengus patroškinti, kol suminkštės. Juos su kedrinėmis pinijomis sublenderiuoti iki vientisos masės. Kiaušinius lengvai išplakti, sumaišyti su 100 g. parmezano, įberti druskos, pipirų, muskato pagal skonį. Sumaišyti abi mases. Kepimo indelius (keksiuko formeles) patepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais. Dėti špinatų - kiaušinių masę. Gaunasi 6 formelės. Dėti į kepimo formą, į ją įpilti vandens, kad būtų iki 1/3 formelės. Kepti orkaitėje 180 laipsnių 35 min. Kol kepa pyragėliai, pasidaryti padažą. Sviestą išlydyti, dėti miltus ir maišant kepti, kol gaunasi košelė. Pilti pieną, pagardinti druska. Maišant kaitinti, kol sutirštės. Nuimti nuo ugnies ir sudėti likusį parmezaną. Išmaišyti. Iškeptus pyragėlius dėti į lėkštę, patiekti su padažu. Skanaus :)



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 22% | Balt. 23% | Rieb. 55%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 240.9 kcal
Vanduo 116.8 ml
Baltymai 14.2 g
Angliavandeniai 13.6 g
     Skaidulinės medžiagos 2 g
     Cukrus, viso 2.7 g
     Cukrus, natūralus 0.4 g
Riebalai 15 g
     Sotieji riebalai 6.4 g
     Poli-nesotieji riebalai 1 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0.2 g
     Mono-nesotieji riebalai 3.7 g
     Cholesterolis 139.2 mg
Druska 1 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 524.9 μg
Vitaminas C 21.6 mg
Vitaminas D 0.9 μg
Vitaminas E 2.7 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.3 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 1.5 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 133.6 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.2 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 11.5 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 54.8 μg
Vitaminas B12 0.6 μg
Vitaminas K 288.5 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1.6 mg
Kalcis 258.5 mg
Magnis 58.2 mg
Kalis 456.1 mg
Geležis 2.5 mg
Fosforas 208.1 mg
Selenas 15.5 μg
Manganas 0.7 mg
Jodas 11.4 μg
Varis 0 mg
Fluoras 0 μg



Atgal