Recepto > Peržiūra

Stebuklingas pyragas (Magic cake)

Sukūrė narys: [email protected]



209 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Pienas, 2,5% 50 x gramų
Sviestas, 82,5% rieb. 10 x gramų
Cukrus 12 x gramų
Kiaušiniai 0.4 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) 23g
Šviesūs speltų kviečių miltai 5 x gramų
Viso grūdo speltų kvietiniai miltai 5 x gramų

Paruošimas:

Jei naudosite vanilės ankštį, ją perpjaukite pusiau ir sudėkite sėklytes bei pačią ankštį į pieną, kurį reikia užvirinti, o po to palikti apie 1 val. atvėsti. Prieš naudojant, vanilės ankštį reikia išimti. Jei naudosite cukrų su vanile, pieno kaitinti nereikia.
Sviestą ištirpinkite.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
Į trynius suberkite cukrų ir išplakite iki šviesios masės. Supilkite tirpintą sviestą, suberkite miltus ir viską išmaišykite. Supilkite pieną ir dar kartą išmaišyti iki vientisos masės.
Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į trynių masę.
Viską supilkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir pašaukite maždaug 50 minučių į 150 laipsnių orkaitę.
Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti ir dar palaikykite bent 1 h šaldytuve.
Skanaus!



Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Kalorijos 209.4 kcal
Vanduo 59.2 ml
Baltymai 5.1 g
Angliavandeniai 21.5 g
     Skaidulos 0.3 g
     Cukrus, viso 14.6 g
     Cukrus, natūralus 0.2 g
Riebalai 11.6 g
     Sotieji riebalai 6.2 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.5 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai -
     Mono-nesotieji riebalai 3.7 g
     Trans-riebalai 0.1 g
     Cholesterolis 100.1 mg
Druska 0.1 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 125.2 μg
Vitaminas C 0.5 mg
Vitaminas D 0.8 μg
Vitaminas E 0.5 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 0.5 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 72.5 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) -
Vitaminas B6 0 mg
Vitaminas B7 (biotinas) -
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 10.3 μg
Vitaminas B12 0.5 μg
Vitaminas K -
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.5 mg
Kalcis 71.2 mg
Magnis 12.2 mg
Kalis 94.8 mg
Geležis 0.4 mg
Fosforas 89.9 mg
Selenas 4.4 μg
Manganas -
Jodas 7.9 μg
Varis -