Sveikuoliški sausainiai su razinomis, sėlenomis, sėklomis ir drožlėmis
Sukūrė narys: Laima_Savickė
Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 1

170 kcal per x
Ingredientas | Kiekis | Viso |
---|---|---|
Pienas, 3.2% rieb. | 11 x gramų | |
Sviestas "Naminis", 82% rieb. | 5 x gramų | |
Kokoso drožlės | 4 x gramų | |
Razinos, be sėklų | 4 x gramų | |
Viso grūdo avižų dribsniai | 2.5 x gramų | |
Sezamo sėklos | 2 x gramų | |
Kvietiniai miltai (tipas 550) | 11 x gramų | |
Kiaušiniai | 0.1 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) | 6g |
Cukrus, rudasis | 0.2 x valgomasis šaukštelis, granuliuoto | 0.5g |
Migdolų riešutų drožlės | 1 x gramų | |
Kviečių sėlenos | 1 x gramų | |
Medus, natūralus | 0.1 x valgomasis šaukštas | 1.5g |
Kepimo milteliai | 0.1 x arbatinis šaukštelis | 0.3g |
Saulėgrąžos | 2 x gramų, tik valgomos dalies |
* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).
Paruošimas / gaminimas:
Sviestą ištirpinti ir išsukti su medumi, cukrumi, išplaktais kiaušiniais bei pienu. Keptuvėje šiek tiek pakepinti kokoso ir migdolų drožles, saulėgrąžas, sezamus bei avižinius dribsnius. Miltus sumaišyti su razinomis, sėlenomis ir paskrudintu mišiniu. Į sausą mišinį supilti sviesto masę, gerai išmaišyti. Šaukštu formuoti sausainius ir kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros 15-18 min. Skanaus.
Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:
Angl. 38% | Balt. 9% | Rieb. 53%
Atgal