Recepto > Peržiūra

Registruoti nariai taip pat mato Rekomenduojamas Paros Normas pagal šį receptą bei gali jį įtraukti į savo dienos žiniaraštį arba mitybos planą. Kurti paskyrą

Švelnus, drėgnas moliūgų pyragas (sveikesnė versija)

Sukūrė narys: [email protected]

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 1



128 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 20

Gaminimo laikas: 120 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Moliūgai 38 x gramų, valgomos dalies
Rokiškio "Tikras" pienas 2,5% 20 x gramų
Sviestas, 82% rieb. 3.5 x gramų
Viso grūdo speltų kvietiniai miltai 10 x gramų
Šviesūs speltų kviečių miltai 2.5 x gramų
Kiaušiniai 0.2 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) 9g
Cukrus, rudasis 8 x gramų
Vanilinis cukrus 0.3 x gramai

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

Moliūgą supjaustome 1 cm dydžio kubeliais, suberiame į puodą ar keptuvę ir troškiname apie 40 min., kol masė bus vientisa. Vėliau atvėsiname iki kambario temperatūros.
Pieną supilame į atskirą keptuvę, įberiame cukraus bei vanilinio cukraus. Kaitiname, kol cukrus ištirps. Tada atvėsiname iki kambario temperatūros.
Į moliūgų masę įmušame kiaušinius. Po kiekvieno kiaušinio viską gerai išmaišome, supilame pieną, lydytą sviestą, suberiame persijotus miltus ir išmaišome iki vientisos masės.
Pasirinktą kepimo indą ištepame sviestu ir pabarstome miltais (dažniausiai kepu iš pusės produktų 18 cm skersmes stikliniame inde).
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 – 2val. Galime patikrinti mediniu pagaliuku, ar pyragas iškepė. Jei viršus pradės per daug skrusti, reikia uždengti folija.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 60% | Balt. 10% | Rieb. 30%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 128.3 kcal
Vanduo 58.9 ml
Baltymai 3.4 g
Angliavandeniai 19.8 g
     Skaidulinės medžiagos 0.3 g
     Cukrus, viso 9.6 g
     Cukrus, natūralus 1.2 g
Riebalai 4.4 g
     Sotieji riebalai 2.5 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.1 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 0.3 g
     Cholesterolis 35.1 mg
Druska 0 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 170.6 μg
Vitaminas C 3.4 mg
Vitaminas D 0.2 μg
Vitaminas E 0.5 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 0.4 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 30.5 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.1 mg
Vitaminas B6 0 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 2.7 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 8.9 μg
Vitaminas B12 0.1 μg
Vitaminas K 0.4 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.2 mg
Kalcis 17.6 mg
Magnis 7.4 mg
Kalis 146.1 mg
Geležis 0.5 mg
Fosforas 32.5 mg
Selenas 1.6 μg
Manganas 0.1 mg
Jodas 1.2 μg
Varis 0.1 mg



Atgal