Recepto > Peržiūra

Tinginys su kondensuotu pienu

Sukūrė narys: [email protected]



271 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Neskaldytų grūdų sausainiai "Selga" 27 x gramų
Kondensuotas pienas, su cukrumi 20 x gramų
Sviestas, 82,5% rieb. 10 x gramų
Kakavos milteliai (kakava) 0.1 x valgomasis šaukštelis 0.9g

Paruošimas:

1. Sausainius rankomis sutrupiname giliame inde. Iki labai smulkiu trupinių trinti nereikia, tiesiog sulaužyti į vidutinio stambumo gabalėlius.
2. Puode virš vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Į jį supilame kondensuotą pieną bei maišydami suberiame kakavą. Užviriname ir maišydami pakaitiname keletą minučių iki masė pradės tirštėti.
3. Gautą masę užpilame ant sausainių ir šaukštu labai gerai išmaišome. Visi sausainiai turi būti daugmaž tolygiai pasidengę kakavine mase.
4. Masę verčiame ant kepimo popieriaus ir spausdami tvirtu maišeliu formuojame norimo dydžio ir formos tinginį. Spaudžiame standžiai, kad neliktų tarpų.
5. Leidžiame tinginiui atvėsti iki kambario temperatūros, o tada pridengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą bent 6-8 valandoms (dar geriau - nakčiai), kad sustingtų, susigertų.



Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Kalorijos 270.9 kcal
Vanduo 8.9 ml
Baltymai 4 g
Angliavandeniai 27.9 g
     Skaidulos 0.3 g
     Cukrus, viso 15.5 g
     Cukrus, natūralus 0 g
Riebalai 16.2 g
     Sotieji riebalai 8.6 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.3 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai -
     Mono-nesotieji riebalai 3.2 g
     Trans-riebalai -
     Cholesterolis 31.8 mg
Druska 0 g
Kofeinas 2.1 mg
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 106.3 μg
Vitaminas C 0.8 mg
Vitaminas D 0.3 μg
Vitaminas E 0.3 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 0.5 mg
Vitaminas B4 (cholinas) -
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) -
Vitaminas B6 0 mg
Vitaminas B7 (biotinas) -
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 2.8 μg
Vitaminas B12 0.2 μg
Vitaminas K -
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.3 mg
Kalcis 61.8 mg
Magnis 10.2 mg
Kalis 104.8 mg
Geležis 0.2 mg
Fosforas 54.8 mg
Selenas 0.7 μg
Manganas -
Jodas 3.8 μg
Varis -