Recepto > Peržiūra

Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę! Kurti paskyrą

Tiršta lęšių ir rudųjų ryžių sriuba

Sukūrė narys: Mamukas

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 2



133 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 4

Gaminimo laikas: 45 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Svogūnai 0.3 x vnt, vidutinis 28g
Alyvuogių aliejus 0.3 x valgomasis šaukštas 3g
Salierų stiebai 15 x gramų
Pomidorai 0.3 x slyvinis pomidoras 16g
Rudieji ryžiai, virti 25 x gramų
Lešiai, virti su druska 50 x gramų
Virtos morkos, be druskos 13 x gramų
Vanduo 0.3 x stiklinė 53ml
Citrinų sultys, šviežios 0.8 x valgomasis šaukštas 11g

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas / gaminimas:

Keptuvėje su aliejumi patroškinkite daržoves, jas suverskite į puodą su išvirtais (nusunktais) lęšiais, ryžiais, įberkite prieskonių (druska, kmynai, kalendra, ciberžolė, paprika) ir pavirkite ant mažos ugnies. Galiausiai supilkite citrinos sultis.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 60% | Balt. 17% | Rieb. 23%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 133.2 kcal
Vanduo 180.2 ml
Baltymai 5.9 g
Angliavandeniai 21 g
     Maistinės skaidulos 6 g
     Cukrus, viso 3.5 g
     Cukrus, natūralus 1.9 g
Riebalai 3.6 g
     Sotieji riebalai 0.6 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.6 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0.3 g
     Mono-nesotieji riebalai 2.2 g
     Cholesterolis 0 mg
Druska 0.4 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 118.5 μg
Vitaminas C 10.1 mg
Vitaminas D 0 μg
Vitaminas E 0.8 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 1.2 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 20 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.5 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0.3 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 112.6 μg
Vitaminas B12 0 μg
Vitaminas K 8.2 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1 mg
Kalcis 39.2 mg
Magnis 38.6 mg
Kalis 367.9 mg
Geležis 2.2 mg
Fosforas 131.7 mg
Selenas 1.9 μg
Manganas 0.6 mg
Jodas 1.2 μg
Varis 0.2 mg
Fluoras 6.9 μg
Silicis 0.8 mg



Atgal