Trinta brokolių ir špinatų sriuba
Sukūrė narys: GoodLife
Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 2

118 kcal per x
Ingredientas | Kiekis | Viso |
---|---|---|
Brokoliai | 0.2 x vnt, vidutinis (608g, su nevalgoma dalimi) | 102g |
Špinatai | 17 x gramų, tik valgomos dalies | |
Svogūnai | 0.2 x vnt, mažas | 12g |
Bulvės | 0.7 x vnt, vidutinė | 60g |
Daržovių sultinys | 0.3 x kubelis | 3.3g |
Druska | 0.2 x žiupsnelis | 0.1g |
Juodieji pipirai, malti | 0.2 x žiupsnelis | 0.1g |
Alyvuogių aliejus | 0.3 x valgomasis šaukštas | 4g |
* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).
Paruošimas:
1. Užvirti puode 2 litrus vandens ir įmesti sultinio kubelius. Maišyti, kol ištirps.
2. Bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Suberti į verdantį sultinį ir virti.
3. Atskirai susmulkinti brokolius, špinatus ir svogūną.
4. Keptuvėje arba troškintuve įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti špinatus. Kai jie suminkštės suberti svogūnus, išmaišyti ir pakepinti 2-3 minutes. Tada suberti brokolius, išmaišyti ir dar kartą pakepinti 2-3 minutes. Po truputį supilti sultinį su apvirusiomis bulvėmis ir virti 10-15 minučių, kol bulvės pilnai suminkštės. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį.
5. Išvirusią sriubą nukelti nuo kaitros ir sutrinti elektriniu smulkintuvu.
6. Patiekti su skrudinta šviesia duona.
Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:
Angl. 53% | Balt. 12% | Rieb. 35%
Atgal