Recepto > Peržiūra

Registruoti nariai taip pat mato Rekomenduojamas Paros Normas pagal šį receptą bei gali jį įtraukti į savo dienos žiniaraštį arba mitybos planą. Kurti paskyrą

Trinta brokolių ir špinatų sriuba

Sukūrė narys: GoodLife

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 2



118 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 6

Gaminimo laikas: 45 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Brokoliai 0.2 x vnt, vidutinis (608g, su nevalgoma dalimi) 102g
Špinatai 17 x gramų, tik valgomos dalies
Svogūnai 0.2 x vnt, mažas 12g
Bulvės 0.7 x vnt, vidutinė 60g
Daržovių sultinys 0.3 x kubelis 3.3g
Druska 0.2 x žiupsnelis 0.1g
Juodieji pipirai, malti 0.2 x žiupsnelis 0.1g
Alyvuogių aliejus 0.3 x valgomasis šaukštas 4g

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

1. Užvirti puode 2 litrus vandens ir įmesti sultinio kubelius. Maišyti, kol ištirps.
2. Bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Suberti į verdantį sultinį ir virti.
3. Atskirai susmulkinti brokolius, špinatus ir svogūną.
4. Keptuvėje arba troškintuve įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti špinatus. Kai jie suminkštės suberti svogūnus, išmaišyti ir pakepinti 2-3 minutes. Tada suberti brokolius, išmaišyti ir dar kartą pakepinti 2-3 minutes. Po truputį supilti sultinį su apvirusiomis bulvėmis ir virti 10-15 minučių, kol bulvės pilnai suminkštės. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį.
5. Išvirusią sriubą nukelti nuo kaitros ir sutrinti elektriniu smulkintuvu.
6. Patiekti su skrudinta šviesia duona.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 53% | Balt. 12% | Rieb. 35%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 118.3 kcal
Vanduo 128.4 ml
Baltymai 3.9 g
Angliavandeniai 17 g
     Skaidulinės medžiagos 3.2 g
     Cukrus, viso 2.1 g
     Cukrus, natūralus 2 g
Riebalai 4.8 g
     Sotieji riebalai 1 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.6 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0.4 g
     Mono-nesotieji riebalai 2.8 g
     Cholesterolis 0 mg
Druska 1.7 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 208.2 μg
Vitaminas C 69.8 mg
Vitaminas D 0 μg
Vitaminas E 1.4 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.2 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.2 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 2.1 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 3.2 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.3 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 101.4 μg
Vitaminas B12 0 μg
Vitaminas K 76.8 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1 mg
Kalcis 91.3 mg
Magnis 42.8 mg
Kalis 679.6 mg
Geležis 1.8 mg
Fosforas 91.6 mg
Selenas 1 μg
Manganas 0.1 mg
Jodas 12.3 μg
Varis 0 mg
Fluoras 0 μg
Silicis 0.9 mg



Atgal