Recepto > Peržiūra

Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę! Kurti paskyrą

Trinta žiedinių kopūstų sriuba

Sukūrė narys: GoodLife

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 4



138 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 4

Gaminimo laikas: 20 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Sultinys daržovių 250 x ml
Žiedinis kopūstas (kalafioras) 0.3 x galva, maža 66g
Bulvės 0.5 x vnt, vidutinė 45g
Morkos 0.3 x vnt, vidutinė (61g, tik valgomos dalies) 15g
Svogūnai 0.3 x vnt, mažas 18g
Grietinė, 15% rieb. 0.5 x valgomasis šaukštas 13g
Lydytas sviestas (ghee) 0.3 x valgomas šaukštas 3.3g
Juodieji pipirai, malti 0.3 x žiupsnelis 0.1g
Druska 0.3 x žiupsnelis 0.1g

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

1. Smulkintą svogūną pakepinti ant sviesto kelias minutes, tada sudėti kubeliais pjaustytas bulves, šiaudeliais supjaustytas morkas ir trumpai pakepti. Visas šias daržoves supilti į užvirintą sultinį.
2. Suberti žiedinėliais padalintus žiedinius kopūstus, pagardinti druska bei pipirais ir virti, kol daržovės suminkštės. Sriubą sutrinti elektriniu trintuvu.
3. Prieš patiekiant pagardinti grietine arba grietinėle. Užberti smulkintų krapų arba petražolių. Galima patiekti ir su skrudinto batono kubeliais.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 44% | Balt. 10% | Rieb. 46%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 138.1 kcal
Vanduo 359.8 ml
Baltymai 3.7 g
Angliavandeniai 16.1 g
     Skaidulinės medžiagos 3.2 g
     Cukrus, viso 4 g
     Cukrus, natūralus 3.1 g
Riebalai 7.4 g
     Sotieji riebalai 4.1 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.6 g
     Omega-3 riebalai 0.3 g
     Omega-6 riebalai 0.3 g
     Mono-nesotieji riebalai 2.2 g
     Cholesterolis 14.8 mg
Druska 3.7 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 289.9 μg
Vitaminas C 40.9 mg
Vitaminas D 0 μg
Vitaminas E 0.6 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 1.7 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 29.4 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.5 mg
Vitaminas B6 0.3 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 2.7 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 82.2 μg
Vitaminas B12 0.1 μg
Vitaminas K 10.9 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.8 mg
Kalcis 66.1 mg
Magnis 33.6 mg
Kalis 503.2 mg
Geležis 1 mg
Fosforas 83.7 mg
Selenas 0.9 μg
Manganas 0.1 mg
Jodas 4.8 μg
Varis 0.1 mg
Fluoras 33.2 μg
Silicis 1 mg
Chromas 0 μg



Atgal