Recepto > Peržiūra

Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę! Kurti paskyrą

Troškintos daržovės (su medumi ir baltuoju vynu)

Sukūrė narys: Rasyte123

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 14



200 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 2

Gaminimo laikas: 45 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Cukinija 100 x gramų, tik valgomos dalies
Svogūnai 0.3 x vnt, vidutinis 28g
Raudonosios paprikos 0.5 x vnt, vidutin. 60g
Morkos 0.5 x vnt, vidutinė (61g, tik valgomos dalies) 31g
Salierų stiebai 50 x gramų
Alyvuogių aliejus 1 x valgomasis šaukštas 12g
Prieskoniai, kmyninio kumino sėklos 1.5 x gramų
Medus, natūralus 0.5 x valgomasis šaukštelis 5g
Baltas vynas, sausas 15 x ml.

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

1. Daržoves nuplaukite, nusausinkite. Skystą medų išmaišykite baltajame vyne. Cukiniją supjaustykite maždaug 0,5 cm storio griežiniais.

2. Papriką perpjaukite, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite juostelėmis. Morkas sutarkuokite, svogūnus ir salierų lapkočius susmulkinkite.

3. Puode storu dugnu įkaitinkite šaukštą aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus, trintus česnakus, suberkite kmyninius kuminus ir maišydama kepinkite, kol svogūnai pagels.

4. Sudėkite morkas ir kepinkite tris minutes. Sudėkite smulkintas paprikas, cukinijas, salierus. Apšlakstykite medaus mišiniu, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite, kol daržovės suminkštės.

5. Porą minučių patroškinkite. Apibarstykite šviežiais žalumynais.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 37% | Balt. 6% | Rieb. 57%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 199.5 kcal
Vanduo 261.5 ml
Baltymai 3.1 g
Angliavandeniai 18.4 g
     Skaidulinės medžiagos 4.8 g
     Cukrus, viso 10.6 g
     Cukrus, natūralus 10.4 g
Riebalai 12.8 g
     Sotieji riebalai 1.9 g
     Poli-nesotieji riebalai 1.5 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 1.3 g
     Mono-nesotieji riebalai 8.7 g
     Cholesterolis 0 mg
Druska 0.2 g
Alkoholis 1.4 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 646.7 μg
Vitaminas C 90.2 mg
Vitaminas D 0 μg
Vitaminas E 3.1 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.2 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 1.9 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 6.8 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.3 mg
Vitaminas B6 0.4 mg
Vitaminas B7 (biotinas) -
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 111.1 μg
Vitaminas B12 0 μg
Vitaminas K 17.6 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.8 mg
Kalcis 91.2 mg
Magnis 51.7 mg
Kalis 667.1 mg
Geležis 2.2 mg
Fosforas 104.5 mg
Selenas 0.7 μg
Manganas 0.2 mg
Jodas 6.3 μg
Varis 0 mg
Fluoras 2 μg
Silicis 0.7 mg



Atgal