Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę!
Kurti paskyrą
Varškės apkepas su špinatais ir džiovintais pomidorais
Sukūrė narys: Danutė1986
Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 1

236 kcal per x
Ingredientas | Kiekis | Viso |
---|---|---|
Varškė, 9% | 90 x gramų | |
Špinatai | 50 x gramų, tik valgomos dalies | |
Kiaušiniai | 0.5 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) | 29g |
Avižų sėlenos | 15 x gramų | |
Saulėje džiovinti pomidorai | 1.5 x vnt. | 3g |
Saulėgrąžų aliejus | 0.3 x arbatinis šaukštelis | 0.8g |
Druska | 0.5 x žiupsnelis | 0.2g |
* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).
Paruošimas:
1. Špinatus nuplauti ir nusausinti.
2. Varškę ir špinatus sutrinti trintuvu.
3. Įmušti kiaušinį, sudėti smulkintus pomidorus, sėlenas, pagardinti druska ir viską išmaišyti.
4. Gautą masę supilti į aliejumi išteptą kepimo skardą.
5. Kepti iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:
Angl. 25% | Balt. 32% | Rieb. 43%
Atgal