Varškės virtinukai (be cukraus)
Sukūrė narys: GoodLife
Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 3

348 kcal per x
Ingredientas | Kiekis | Viso |
---|---|---|
Varškė, 18% | 67 x gramų | |
Kiaušiniai | 0.3 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) | 19g |
Kvietiniai miltai | 50 x gramų | |
Druska | 0.3 x žiupsnelis | 0.1g |
* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).
Paruošimas:
1. Į vieną indą sudėti varškę, druską ir įmušti kiaušinį. Masę sutrinti šakute.
2. Tuomet pamažu įmaišyti miltus, kai masė pradės sunkiai maišytis– minkyti rankomis. Jeigu Jūsų varškė skystesnė (riebesnė) bei tešla vis dar limpa prie rankų, tada įminkykite šiek tiek daugiau miltų nei nurodyta. Tešla neturi labai kibti prie rankų, bet turi išlikti minkšta bei elastinga.
3. Stalą pabarstyti miltais ir padalinti tešlą į keletą dalių. Susukti virveles, jas truputį prispausti prie stalo ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
4. Į verdantį vandenį puode pamažu sudėti visus tešlos gabaliukus ir virti ant stipresnės vidutinės ugnies, vis atsargiai pamaišant, kad virtinukai nesuliptų. Virti, kol visi virtinukai iškils į paviršių. Tuomet dar pavirti maždaug 3-4 minutes.
5. Patiekti su mėgiama uogiene bei grietine.
Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:
Angl. 43% | Balt. 20% | Rieb. 37%
Atgal