Recepto > Peržiūra

Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę! Kurti paskyrą

Varškės virtinukai (be cukraus)

Sukūrė narys: GoodLife

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 3



348 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 3

Gaminimo laikas: 20 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Varškė, 18% 67 x gramų
Kiaušiniai 0.3 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) 19g
Kvietiniai miltai 50 x gramų
Druska 0.3 x žiupsnelis 0.1g

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

1. Į vieną indą sudėti varškę, druską ir įmušti kiaušinį. Masę sutrinti šakute.
2. Tuomet pamažu įmaišyti miltus, kai masė pradės sunkiai maišytis– minkyti rankomis. Jeigu Jūsų varškė skystesnė (riebesnė) bei tešla vis dar limpa prie rankų, tada įminkykite šiek tiek daugiau miltų nei nurodyta. Tešla neturi labai kibti prie rankų, bet turi išlikti minkšta bei elastinga.
3. Stalą pabarstyti miltais ir padalinti tešlą į keletą dalių. Susukti virveles, jas truputį prispausti prie stalo ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
4. Į verdantį vandenį puode pamažu sudėti visus tešlos gabaliukus ir virti ant stipresnės vidutinės ugnies, vis atsargiai pamaišant, kad virtinukai nesuliptų. Virti, kol visi virtinukai iškils į paviršių. Tuomet dar pavirti maždaug 3-4 minutes.
5. Patiekti su mėgiama uogiene bei grietine.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 43% | Balt. 20% | Rieb. 37%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 347.6 kcal
Vanduo 58.6 ml
Baltymai 17.4 g
Angliavandeniai 38.3 g
     Skaidulinės medžiagos 2.1 g
     Cukrus, viso 2.1 g
     Cukrus, natūralus 0 g
Riebalai 14.4 g
     Sotieji riebalai 7.7 g
     Poli-nesotieji riebalai 1.3 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai -
     Mono-nesotieji riebalai 4.2 g
     Cholesterolis 98.3 mg
Druska 0.3 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 90.6 μg
Vitaminas C 0 mg
Vitaminas D 0.5 μg
Vitaminas E 1.2 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.2 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.3 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 4.1 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 60.3 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.1 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 6.1 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 20.1 μg
Vitaminas B12 0.9 μg
Vitaminas K 0 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1.4 mg
Kalcis 78.4 mg
Magnis 51.2 mg
Kalis 183.1 mg
Geležis 2 mg
Fosforas 266.2 mg
Selenas 6.2 μg
Manganas 0 mg
Jodas 7.4 μg
Varis 0 mg



Atgal