Recepto > Peržiūra

Viso grūdo ruginė duona

Sukūrė narys: [email protected]



149 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Viso grūdo ruginiai miltai 35 x gramų
Viso grūdo speltų kvietiniai miltai 5 x gramų
Vanduo 30 x ml
Joduota druska 0.5 x gramų
Sviestas, 82,5% rieb. 0.1 x valgomasis šaukštas 2g
Sausos mielės "Kichen Mood" 0.6 x gramų
Medus, natūralus 0.1 x valgomasis šaukštelis 1g

Paruošimas:

Suberiame miltus, sausas mieles. Į šoną suberiame druską. Viduryje padarome duobelę ir supilame vandenį, užminkome tešlą. Sudedame kambario temperatūros sviestą, medų. Minkome toliau apie 5-10 min. Jeigu tešla labai limpa, įdedame dar truputėlį miltų.

Užminkytą tešlą apdengiame ir paliekame pakilti porai valandų.

Pakilusią tešlą dar kartą perminkome, suformuojame kepaliuką, dedame į kepimo formą ir vėl paliekame valandai, dviems pakilti.

Pakilusią duoną kepame 180 temperatūroje apie 45 min. ir tikriname mediniu pagaliuku ar iškepė.

Iškeptą duoną išimame iš formos ir paliekame atvėsti.

Minkant tešlą galima įdėti truputį duonai skirto sauso raugo.



Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Kalorijos 148.6 kcal
Vanduo 30.5 ml
Baltymai 3.9 g
Angliavandeniai 30.9 g
     Skaidulos 5.4 g
     Cukrus, viso 1.3 g
     Cukrus, natūralus 0.8 g
Riebalai 2.3 g
     Sotieji riebalai 1.1 g
     Poli-nesotieji riebalai 0 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 0.5 g
     Trans-riebalai 0 g
     Cholesterolis 5 mg
Druska 0.5 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 16.3 μg
Vitaminas C 0 mg
Vitaminas D 0 μg
Vitaminas E 0 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 0 mg
Vitaminas B4 (cholinas) -
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 0.1 μg
Vitaminas B12 0 μg
Vitaminas K -
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0 mg
Kalcis 4 mg
Magnis 0.7 mg
Kalis 5.7 mg
Geležis 0 mg
Fosforas 0.6 mg
Selenas 0.1 μg
Manganas -
Jodas 15.1 μg
Varis 0 mg
Silicis 0.4 mg